Ima a kábelért

Képaláírás: az első szabadon megvásárolható nyomtató, amit eddig láttam. Múlt évszázadi modell és 689 CUC-ba kerül (kb. 197.000 HUF)

A Kuba és Venezuela közé tervezett tengeralatti kábelt illetően több kérdés is felmerül: mikor lesz belőle valóság, és vajon mindenki számára elérhető információt fog-e szállítani? Már meg is van a mondat, amellyel mostanában azokat a panaszkodókat hallgattatják el, akik a Sziget nehézkes internet-ellátottsága miatt emelnek szót: “Majd ha kész lesz a kábel”. A várakozás ideje alatt felsorolom, hogy ennek a köldökzsinórnak mit kellene számunkra hoznia:

– Nemcsak kiváltságos kevesek, hanem mindenki számára hozzáférhető internetet.

– Szélessávú hozzáférést az általános és középiskolákban, valamint egyetemeken; nemcsak tanároknak, hanem a diákoknak is, a jelenleginél kevésbé korlátozott használati idővel.

– Az internethasználati díjak csökkenését az internetkávézókban és szállodákban, amelyekben ma még egy óra webhasználat az átlagfizetés harmadába kerül.

– Olyan közösségi oldalak használatának lehetővé tétetlét mint a Facebock, a Twitter, a Hi5, stb.

– Végül, de nem utolsósorban nem kellene nélkülöznünk a Skype-ot, a videókonferenciákat, az internetes televíziózást, vagy a nagyméretű csatolmányok továbbításának lehetőségét.

Ha nevezett kábel nem fogja nekünk mindezt elhozni, valaki legyen szíves magyarázza már el, hogy akkor miért várjunk rá 2011-ig. Remélem, hogy egy kicsiny optikai szálacska nekem is jut belőle, vagy a benne futó kilobájtokon vízjelként az lesz olvasható majd: “kizárólag bizalmiak számára”?

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s